Terrazzo en Granito restauratie

Restauratie van de terrazzo vloer of ander terrazzo werk is meestal de moeite waard.
Als er sprake is van schade aan een terrazzo vloer of ander terrazzo werk zoals bijvoorbeeld een aanrechtblad, is het meestal de moeite waard dit te laten repareren. Reparatie van terrazzo is specialistisch werk en dit moet gebeuren door een vakman. Bij een vloer worden er met speciaal slijpgereedschap meerdere laagjes van het gehele vloeroppervlak weggeslepen zodat er uiteindelijk weer een glad vloeroppervlak ontstaat. Bij aanrechtbladen pas wij meestal het zelfde proces toe maar dan met aangepast gereedschap. Nadat een vloer pas geslepen is droogt deze grijsachtig op, dit valt met name met donkere vloeren op. Na regelmatig schoonmaken met de juiste middelen verdwijnt deze grijze sluier geleidelijk.

Reparatiekosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het repareren van terrazzo. Om een duidelijk beeld te krijgen is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk een te geven wat het gebrek is. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een schets te maken van een situatie, maar het verstandigste is om het ter plekke te laten bekijken door een vakman, ook in verband met het samenstellen van de juiste kleur en samenstelling.

Hoe zit het met verontreinigingen?

Bepaalde vlekken zijn van blijvende aard, het hangt er vanaf hoe diep de verontreinigingen in het blad of de vloer gepenetreerd zijn. Een bestaande terrazzovloer waar linoleum of vloerbedekking op gelijmd is, zijn over het algemeen niet te herstellen omdat de chemische middelen waarmee de vloer gereinigd wordt vaak voor onherstelbare schade zorgt. Het heeft geen zin om met bijtende schoonmaakmiddelen zoals kalkverwijderaars te gaan werken omdat deze samen met de verontreiniging in de vloer trekken.

Terrazzo onder tegels.

In oude woningen treft u vaak een terrazzo vloer onder een tegelvloer aan. Deze tegels zijn over het algemeen eenvoudig te verwijderen door middel van een scherpe beitel die u horizontaal tussen de tegel en de terrazzovloer plaatst.

Voorzorgsmaatregelen en het afplakken van oppervlakten.

Het afplakken van oppervlakten als stijlen en kozijnen dient bij voorkeur te gebeuren met dubbelzijdig tapen en bouwfolie dat een dikte heeft van minimaal 0.20 mm. Alle naden en gaatjes moeten voordat de werkzaamheden beginnen dichtgekit worden. Het is verstandig eventueel aanwezige kelders uit voorzorg leeg te ruimen.
Benodigde Elektriciteit, water voorzieningen en obstakels.
Voor de werkzaamheden is 1 wateraansluiting nodig, verder moet de elektrische installatie uit minimaal 3 groepen bestaan. Obstakels zoals deuren, radiatoren en vanzelfsprekend meubels dienen voor aanvang van de werkzaamheden te worden verwijdert.

Verwijderen van kalkslib

Tijdens het (nat) slijpen wordt het slib met een waterzuiger opgezogen. Dit slib wordt gedeponeerd in een door u te regelen voorziening. Omdat dit slip niet schadelijk is voor het milieu wordt het meestal in een hemelwater afvoer put in de straat de stort. Kalkslib is niet schadelijk, het bestaat uit water en kalk.

Spoelbakken

Naast de bekende rvs en wit-porseleinen spoelbakken leveren wij ook de betegelde spoelbak en de terrazzo spoelbak. Beide spoelbakken worden in eigen beheer gemaakt en zijn leverbaar met een combinatie van verschillende kleuren tegels. Traditioneel wordt gekozen voor de zwart en witte tegels maar er is een keuze uit meerde kleuren. Een betegelde spoelbak is een spoelbak die voornamelijk onder het blad wordt ingebouwd en zijn leverbaar in elke maatvoering. De tegels zijn 5×5 cm groot. Daarnaast maken wij ook een op maat gemaakte terrazzo spoelbak. Dit is een spoelbak in dezelfde kleur als het aanrechtblad met een tegelbodem en 1 tegeltje rechtop. Deze spoelbakken steken voor het aanrechtblad uit, maar kunnen ook onder het blad worden ingebouwd. Zo kunnen wij voor iedereen een gewenste spoelbak maken in elke afmeting en vorm.
Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijk heden.

Terrazzo Restauratie